americanreflexxx

Yhdysvaltalainen performanssiartisti Signe Pierce puki päälleen paljastavan mekon, peitti kasvonsa heijastavalla naamarilla ja lähti korot kopisten kierrokselle turistikaduille. Perässä kulki Alli Coates, jonka kameralle tallentui tunnin mittainen nauha silkkaa hulluutta.

Kesäinen kävelyretki sai alkunsa taiteilijoiden tarpeesta tehdä taidetta ulkoilmassa, ihmisten parissa. Artistit tahtoivat tarkastella performanssillaan naisellisuuden, stereotypioiden ja identiteetin kaltaisia teemoja. Katu vastasi ja antoi takaisin heijastuksia väkivallasta ja ihmismassojen kiihkosta.

AMERICAN REFLEXXX on jo pari vuotta vanha pätkä, mutta maailma on edelleen sekaisin ja video tuntuu sen myötä entistäkin piinaavammalta. Lyhytelokuvassa ilmentyvä väkivalta eskaloituu salamannopeasti kummastelusta sanalliseksi solvaamiseksi ja päättyy silkkaan raivoon sekä fyysiseen kontaktiin. Ihmiset ovat eläimiä ja taustalla soiva Blurred Lines helvetin mainoslaulu.

Mietin toisinaan, miltä keskustelupalstoilla ja lehtien kommenttiosioissa vellova raivo näyttäytyisi kadulla. Varmasti tältä.

AMERICAN REFLEXXX is one of the most disturbing art performances I’ve seen in ages. Just wondering if the rage present throughout the web would look like this in real life?  

Lähde. Kuva täältä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s