Maailman kaunein kollaripaita

faconnablexjeancocteau “It is believed that style is a complicated way of saying simple things whereas style is a simple way of saying complicated things”, totesi Jean Cocteau ja osui jälleen kerran asian ytimeen. Taiteen monitoimimiehen sanat tekivät aikoinaan vaikutuksen minuun, mutta niiden myötä inspiroitui myös yksi Ranskan kauneimmista vaatemerkeistä.

Façonnablen idea rakentaa mallisto Cocteaun printtien pohjalta kuulosti niin hyvältä, että se sai myös Pierre Bergen johtaman Jean Cocteau -komitean hyväksynnän. Tuumasta toimeen ja lopputuloksena syntyi Rivieran merituulia henkivä kokoelma.

Jean Cocteau by Façonnable on kokonainen mallisto, mutta sillä ei ole mitään merkitystä maailman näteimmän printin rinnalla. Luulin pitkään omistavani maailman kauneimman paidan, mutta ranskalainen vaateteollisuus veti tällä kertaa pidemmän korren ruotsalaiselta kansallisperinnöltä.

Vaatekappaleita on turha metsästää netistä, sillä ne ovat olleet esillä ainoastaan tietyissä liikkeissä ja tällä hetkellä nopeimpien vaatekaapeissa. Ei auta muu kuin korkata punkkupullo, valita soittolistalta La Claquer de Doigts ja itkeä itsensä uneen.

Jean Cocteau by Façonnable is a collecton to die for.

Kuva täältä

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s