Sääennusteet lupaavat viileää loppukesää, mutta aurinkolasien käyttö ei ole onneksi lämpötilasta kiinni. Trooppisia kesäöitä odotellessa voikin vetää villiksi ja leikitellä hulluilla pokilla, joista älyttömimmät tarjoaa tänä kesänä Han Kjøbenhavn ja SUPER.

hankjobenhavnhaus

Han Kjøbenhavnin aurinkolasit ovat olleet omaa vakiokalustoani jo muutaman vuoden ajan. Pläkästä ostetut Timelessit katosivat viime kesänä lähijunaan ja elämä ei tuntunut jatkuvan ilman uusia Wolfgangeja.

Tanskalainen muotimerkki nosti tänä keväänä tasoa Pohjolan innovatiivisimpana aurinkolasivalmistajana julkaisemalla uuden Hauss-mallin. Puolikuun muotoiset rillit tekevät kantajastaan oman elämänsä piirroshahmon. Lasit luovat erityisesti mustilla sangoilla täysin uuden ilmeen kasvoille.

Omani ottaisin todennäköisesti läpinäkyvinä. Hanin aurinkolaseja voi ostaa Helsingistä ainakin Beamhillistä.

super-1layout-ufr

Italialainen RETROSUPERFUTURE on vetänyt koko olemassaolonsa ajan täysin omaa linjaansa ja merkin laseja on nähty niin Lady Gagan kuin Daft Punkin kasvoilla. SUPERin yhteistyömallistot ovat olleet myös omaa luokkaansa, joista Giorgio Moroder ja Andy Warhol ovat hyviä esimerkkejä.

Merkin uusin Tuttolente-mallisto on kaikesta huolimatta futuristisinta aurinkolasimuotia, jota on vähään aikaan nähty. Saksalaisen linssivalmistaja Carl Zeissin kanssa valmistetut lasit on muotoiltu ensimmäisenä maailmassa tasan yhdestä linssistä. Lopputuotos on kesän kovin katseidenkääntäjä, jonka siluetti voi näyttää aamuhämärässä jopa hieman uhkaavalta.

Omaa silmääni miellyttää graafinen W-malli, jossa materiaali pääsee eniten oikeuksiinsa.

Myös oma aurinkolasikokoelmani on päivittynyt sitten viime näkemän ja esittelen uuden tulokkaan loppuviikon aikana.

Summer is crazy and so are Han Kjøbenhavn and RETROSUPERFUTURE. 

Kuvat täältä ja täältä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s