Nettishoppailun kuusi käskyä

Webshopping

Esittelin vanhassa blogissani kartan nettikaupoille. Keräsin juttua varten omat suosikkini vaatteita ja tyyliasioita myyvistä nettikaupoista ja jutusta tuli järin suosittu. Sen takia ajattelin käsitella aihetta uudestaan.

Olen lisäksi kuullut viime aikoina ällistyttävän monelta tuttavalta, että he eivät ole syystä tai toisesta tilanneet netistä juuri mitään. Tällaiset puheet saavat paatuneen nettishoppailijan höristämään korviaan ja antavat samalla tekosyyn paahtaa aiheesta vielä enemmän kuin aiemmin.

Esittelen lähiaikoina lisää omia suosikkejani nettikauppojen seasta. Sitä ennen kuitenkin muutama yleinen neuvo niille puritaaneille, jotka ihailtavasti suorittavat ostoksensa ruoasta vaatteisiin kivijaloissa, mutta tahtoisivat astua myös verkon maailmaan.

1. Opettele kokosi

Nettishoppailu onnistuu ainoastaan silloin, kun tiedät oman vaate- ja kenkäkokosi. Merkkituntemus on hyödyksi sähköisessä kaupankäynnissä, sillä koot ja istuvuus vaihtelevat hyvinkin paljon eri brändien välillä. Luota kokemukseen ja ole varovainen uusien tuttavuuksien kanssa.

2. Käytä suodattimia

Yhä useammasta nettikaupasta on kasvanut vuosien saatossa valtavia tavarataloja. Suodattimet ovatkin Zalandon ja Asosin valtakaudella yhä tärkeämpiä, sillä ilman niiden apua selailusta ei tule yhtään mitään. Kokeile ainakin koko- sekä merkkisuodattimia ja säästät rutkasti aikaa.

3. Muista alennusosastot

Netissä on käynnissä ikuiset alennusmyynnit ja kauppojen halpalaarit onkin syytä tarkastaa aina. Edellisillä sesongeilla on saatettu tehdä jotain sellaista, joka miellyttääkin omaa tyylisilmää nyt puolta halvemmalla.

4. Kartoita kilpailijat

Pitkään metsästetty tuote on löytynyt ja kokokin osui oikeaan. Ennen maksukortin numeroiden näppäilyä on syytä ottaa vielä pieni paussi ja kartoittaa kilpailijoiden tarjonta sekä hinnat. Tuotteen saattaa saada jostain muualta vielä hieman halvemmalla.

5. Tarkista toimitustavat

Moni ostoskerta kosahtaa vasta prosessin loppuvaiheessa, kun tuotteiden saamisesta tulee ongelma. Nettikauppojen toimitustavat ja -ehdot ovatkin hyvä tarkastaa etukäteen, jotta ostosuoritus ei tuota pettymyksiä. Pieni vinkki: älä liiku Euroopan rajojen ulkopuolelle.

6. Hanki hyvitystä

Pelkät alennusosastot eivät riitä paatuneelle nettishoppailijalle: ammattilainen hankkii hyvitystä myös muilla keinoin. Loppulaskun kokonaissummaa voi leikata ensi kädessä alennuskoodien avulla. Myös keskittäminen kannattaa, sillä cashback-sivustojen kautta shoppailu on parhaimmillaan säästämistä. Suosin itse Ostohyvitystä.

+ Käytä järkeä

Nettishoppailun lomassa välilehdet kaatavat selaimen, ostoskoriin tipahtaa kaikenlaista ja tili tyhjentyy huomaamatta. Viaton ikkunashoppailu muuttuu nopeasti ikuiseksi kulutusjuhlaksi, mutta on kuitenkin hyvä tiedostaa, että verkossa pätevät samat lainalaisuudet kuin kivijaloissa. Kerskakulutus on oksettavaa ja palautusprosessi on yhtä tylsä – ellei jopa tuskallisempi.

Introducing my tips for online shopping. Most importantly: consume responsibly.

Kuva kirjoittajan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s