Photo 8.10.2014 23.31.33

Saavuin Stuttgartiin viime tingassa. Suurin osa vaihto-opiskelijoita oli matkustanut kaupunkiin heti vuokrasopimusten astuttua voimaan, mutta itse sinnittelin Suomessa töiden takia viimeiseen hetkeen saakka.

Viikon aikana entuudestaan tuntemattomien ihmisten välille oli ehtinyt muodostua sisäisiä vitsejä, joiden kintereille kesti hetken päästä. Pohdin muutaman päivän ajan Mordorin jatkuvaa esiintymistä jengin puheissa, mutta syy toistoon paljastui lopulta ilmiselväksi.

Photo 28.10.2014 2.02.12

Suurin osa kansainvälisistä opiskelijoista asuu samassa asuntolassa. Tutkailin Filderbahnplatziksi kutsuttua kiinteistöä mielenkiinnolla jo kotoa käsin, mutta opiskelijayhdistyksen sivut eivät antaneet siihen parasta mahdollisuutta. Möhringenin kaupungiosassa sijaitseva huone paljastui lopulta melkoiseksi selliksi, mikä ilmenee varsin hyvin oheisessa kuvassa.

Olosuhteet eivät tulleet lopulta suurena yllätyksenä, sillä asunnon kuukausivuokra hipoo kaikkine maksuineen kolmea sataa euroa. Stuttgartin yksityisen sektorin vuokrat ovat verrattavissa Helsingin vastaaviin, joten olosuhteet kuuden hengen kimppakämpässä ovat hintaansa nähden siedettävät.

Photo 28.10.2014 2.04.21

Pakko myöntää, että siniset muovilattiat ja kellastuneet seinät ovat alkaneet tuntua vähitellen omilta. En ole sisustanut huonetta juurikaan muuten kuin tuoduilla tavaroillani ja kadulta löydetyllä paperitavaralla, mutta en usko, että sille tulee enää tarvettakaan. Täällä tuntuu jo kodilta.

Kaikkein eniten rakastan ikkunastani aukeavaa näkymää. Filderbahnplatz ei sijaitse lähelläkään keskustaa, mutta kolisevat junat ja huikea kattojen meri muodostavat alati muuttuvan maiseman. Sen kruunaa kaukana loistava Mercedes-Benzin pyörivä logo, joka pyörii akselinsa ympäri kuin Sauronin silmä.

Photo 28.10.2014 2.06.05

Luulin pitkään, että kyseinen mainosväline on päärautatieasemalla sijaitseva maamerkki. Myöhemmin selvisi, että kaupungin kattojen päältä löytyy useampikin sellainen. Siitäkin huolimatta Möhringen ja Filderbahnplatz ovat pysyneet puheessa Mordorina. Ja hyvä niin.

Photo 28.10.2014 2.03.13

Välähdyksiä Stuttgartista löydät myös Twitter-profiilistani!

Kuvat kirjoittajan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s