Saksantunti

En ole ollut koskaan yhtä onnellinen lukuvuoden alkamisesta. Vaihtojakson ensimmäiset neljä viikkoa olivat aivotonta sukkulointia loputtomien läksyjen ja kotibileiden välillä. Aikansa kutakin ja niin myös pelkä saksan kielen opiskelun ympärillä pyörivää elämää.

Oman alan kurssit ovat olleet käynnissä nyt kolmen viikon ajan ja kuva Hochschule der Medienissä opiskelusta on alkanut vihdoin hahmottua – tai ollut hahmottumatta.

HdM tarjoaa vaihto-opiskelijoille pääasiassa kaksi vaihtoehtoa: mainiosti hallinnoituja minoreita ja hieman enemmän oma-aloitteisuutta vaativia study programeja. Saksaa puhuville on tarjolla omat kokonaisuutensa ja noh, niihin palaan ehkä myöhemmin uudelleen.

Oma valintani oli Mobile Media -study program, joka on yhteensä 25 opintopisteen arvoinen kokonaisuus. Opetuskielenä on englanti, mutta luokkatoverit ovat pääasiassa saksalaisia, mikä on järin mielenkiintoinen kombo.

Kunatakademie2

Mitä Mobile Media tarkoittaa käytännössä? En ole vielä ihan itsekään varma. Aiheen äärelle pääsee kuitenkin perkaamalla valitsemani kurssit auki:

Theory of Game Development

The lecture gives a comprehensive overview about game development and requires little prior knowledge. The course is subdivided into the content blocks Games Industry, Technology and Game Design.

Olen kiinnostunut peleistä tätä nykyä lähinnä ilmiönä ja kyseinen kurssi istuikin lukujärjestykseen sattumalta. Kuuden opintopisteen arvoinen paketti on toisinaan turhan raskasta kamaa maanantaiaamuisin, mutta yleissivistys kiittää. Kurssi ei ole osa vaihto-opiskelijoille tarkoitettua Mobile Media -ohjelmaa, vaan ylimääräinen setti.

Mobile Application Development

This lecture will give an overview on how to develop applications for the most important mobile platforms: iOS, Android, Windows Phone and mobile web. In a combination of theoretical lectures and practical exercises you will get to know the basics of mobile application development and the commonalities and differences of the major platforms.

Ehdottomasti koko ohjelman hankalin kurssi. Opettaja on erittäin pätevä, mutta omat ohjelmointitaitoni ovat hieman jäljessä vaadittuun tasoon verrattuna. Saa nähdä, pääsenkö koko kurssia edes läpi. #yrityshyväkymppi

Innovation Management

This course is a practical introduction to innovation management. The objective of innovation management is to make organizations open for new ideas, to systematically find, generate, try out ideas and bring them to market – and to do this efficiently. The lecture will use examples to show why innovative thinking is indispensable.

Odotin tätä kurssia kaikkein eniten ja tähän mennessä se on myös lunastanut odotuksensa. Luennot ovat erittäin korkealentoista ainesta, mutta samalla mielettömän hyödyllistä tietoa.

Mobile Content

•Understanding Mobile Media state of the art mobile widgets and design patterns. Appreciate the difference of mobile devices, device adaptation and differences of Native-, Web Apps as well as Mobile Web Sites. Basic understanding of interaction design for mobile content/devices.

Innovation Managementin jälkeen kiinnostavin kurssi. Keskittymistä hankaloittaa lähinnä opettaja, jonka puheessa merkitykset katoavat kyseenalaisen kielitaidon takia.

User Interface Design

In this praxis oriented seminar we will develop a state of the art User Interface design applying a user centered design method. Some of the topics include: wire-framing, photoshop basics and prototype development as well as Eye tracker evaluation.

Pakko myöntää, että en tiedä lainkaan, mikä on tämän kurssin päätavoite. Miksi? Katso edellisen kurssin komentti.

International Media Management

This lecture will provide an overview about international, economic and political aspects of the media industry. The aim of the module is that students classified and analyzed international corporate structures. Special attention is cast on the similarities and differences of the European media landscape and the political media systems.

Listan viimeinen kurssi ei ole valitettavasti vielä ehtinyt alkaa. Se on ainoastaan huono asia, sillä se tulee olemaan koko lukukauden työläin koitos.

Opiskelukuvioista lisää tuonnempana. Vaihto-opiskelujakson taustat löydät täältä.

Kuvat kirjoittajan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s