Drakea käy kiittäminen monesta asiasta, mutta erityisesti siitä, että hän toi julkisuuteen erään mainion tuottajaparin. Vuosi räppärin Nothing Was The Same -levyn ilmestymisen jälkeen Majid Jordan on edelleen piilossa – tällä kertaa kuitenkin uuden ep:n kera.

Pakko myöntää, että en ole vielä päässyt yli edes kaksikon ensimmäisestä julkaisusta. Afterhours-ep julkaistiin löytämieni tietojen mukaan viime vuonna, mutta siitä on enää jäljellä satunnaisia YouTube-tallennuksia ja Soundcloud-kokoelmia. Tuotos on pyörinyt siitä huolimatta soittolistoillani yli vuoden eikä loppua näy.

Majid Jordanin salaperäisyys on mietityttänyt myös muita musiikinnälkäisiä. Spin-lehden Philip Sherbune selvitti duon taustoja Twitterin avulla, meikäläinen pääsi kaksikon jäljille Draken esiintymisen YouTube-taltioinnin kautta. Olivat motiivit ja tarinat mitä tahansa, kaksikon tuottama soundi on jollain tapaa poikkeuksellista.

Afterhours-debyytin nerous piilee taitavassa draaman kaaressa. Reiluun puoleen tuntiin on saatu upotettua lukematon määrä erilaisia tyylejä ja vivahteita, jotka rakentavat oman tarinansa. Ep on kuin luotu jatkoille – sen aikana voi kokea uuden nousun, taivuttaa viimeiset tanssiliikkeet, tarkastella ensimmäisten sammumista ja liimautua kiinni lähimpään kehoon tai vodkapulloon viimeisen hitaan ajaksi.

Kaiken tämän lisäksi Majid Jordan tuo mieleeni jostain käsittämättömästä syystä lapsuuden automatkat. Liian montaa kertaa kuunnellut kasetit, kosteaan asvalttiin heijastuvat liikennevalot ja Madonnan La Isla Bonitan.

Kaksikon elokuussa julkaistu A Place Like This -ep löytyy Spotifystä. Jätän sen vain tähän, jos jatkoille on tarvetta.

Lisää musiikkia löydät Rosvot-blogiportaalista.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s