Synnyin 1990-luvulla, mutta en tunne siitä huolimatta vuosikymmentä omakseni. Tähän päivään monistettuna aikakausi tuntuu erityisen inhottavalta: sporttivaikutteet ovat tappaneet viimeisetkin mielihalut urheiluun ja valkaistut hiukset ovat viettäneet ajatuksiin kaljusta.

Kaiken tällä hetkellä verkkokalvoille imeytyvän ysärimeiningin sivussa jää unohduksiin se sivuseikka, että vuosikymmenellä oli toki tarjota jotain muutakin kuin Buffalot ja kolmiraitaverkkarit. Grungesta on meuhkattu muotiblogeissa jo tovi, mutta Los Angelesista saapuu tänä syksynä mallisto, joka tunnustaa vihdoin ja viimein oikeaa väriä.

Fear of Godin kolmannen malliston esikuvaa ei tarvitse etsiä kaukaa populaarikulttuurin syövereistä. Mainosvideon avaa apaattinen mieshenkilö, jonka vaaleat hiukset ja raitapaita tuovat mieleen Kurt Cobainin. Meleerattuja pintoja seuraavat ruutukuvioiset flanellipaidat ja ylipitkät hihat.

En ole käynyt koskaan Seattlessa, mutta voisin kuvitella isohkon villakangastakin ja sinivalkoisen raitapaidan sulautuvan katukuvaan saumattomasti. Samaan tapaan kuin videolle taltioitu valo, joka vaatii seurakseen sormenpäitä nipistelevän syysilman ja taustalla kaikuvan Pearl Jamin.

Pari vuotta sitten syksy näytti tältä.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s