Taidetta ja räppilaineja

Photo 4.8.2014 23.18.32

Gisella Vescon ja Toni Pontencianon mielestä taide ja hip hop ovat kulttuurin hienoimpia muotoja. Myönnettäköön, että ajatus on erittäin järkeenkäypä tiettyyn rajaan saakka ja erityisesti silloin, kun kaksi kulttuurimuotoa naitetaan toistensa kanssa.

Törmäsin räppilyriikoilla tuhrittuihin taideteoksiin alunperin Tumblrin mielettömässä maailmassa. Kendrick Lamarin kappaleen nimi osui yhteen Delacroixin maalauksen kanssa niin hyvin, että vaihdoin sen siltä istumalta tietokoneeni taustakuvaksi. Luulin teosta yksittäistapaukseksi, mutta jälkeenpäin ladanneeni vaihtaneeni Facebookin kanteen ja kännykän taustalle samankaltaiset kuvat.

Kuvista ovat vastuussa Fly Art -nimellä toimivat Vesco ja Pontenciano. Parivaljakko on julkaissut töitä viime joulukuusta lähtien ja ne ovat sen jälkeen levinneet pitkin nettiä. Taidetta voi kantaa mukanaan myös kirjaimellisesti, sillä Fly Artin kuvilla verhoiltuja vaatteita on tehtailtu mieletön määrä.

Olen todella huono innostumaan meemeistä tai viraali-ilmiöistä, mutta Fly Art on onnistunut luomaan työn, joka miellyttää meikämannea niin ajatuksen kuin ulkoasun puolesta – ainakin näytön välityksellä.

 
Meikäläisen Tumblr-profiilin löydät täältä.

Ensimmäinen kuva kirjoittajan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s