Pitti Uomon muuri ja pari kesätrendiä

Miesten muodin Flow-festivaali, Pitti Uomo, järjestettiin jälleen pari viikkoa sitten Firenzessä. Kahdesti vuodessa kutsuttavat kokoontumisajot ovat uusien vaatekokoelmien esittelyn lisäksi katumuotikuvaajien kultakaivos, jossa hyvin istuvia pukuja pölisee yliannostukseen asti.

Myös Mr. Porter päivysti Firenzen kaduilla kesäkuun kuumuudessa – tosin tällä kertaa videokameran kanssa. Verkkokaupan kuvaaja pyysi muutamaa muotibloggajaa sekä muuta merkkihenkilöä istahtamaan katumuotikuvissa usein näkyvälle muurille.  Hellevinkkien lisäksi videon yhteyteen syntyi hauska teksti, joka luonnehtii lisää kuumalla kivellä käyskentelevää lajia.

Listasin katselukokemuksen jälkeen muutaman videolla esiintyvien miesten tyyleissä toistuvan elementin.  Niistä tosin jokainen on roikkunut esimerkiksi GQ:n sivuilla jo useamman vuoden ajan.

1. Rannekorut tuplana

Tyylikkäällä miehellä on ollut jo kauan materiaa molemmissa ranteissa: toisesta löytyy rannekello ja toisesta kantajan tyyliin sopiva setti rannekoruja. Myös videolla esiintyvillä miehillä on jokaisella oma tapansa yhdistellä helyjä. Osa pärjää yhdellä korulla, kun taas toiset kietovat käsiinsä useamman nauhan arm partyksikin kutsutuksi kasaksi.

Rannekoruja löytyy netistä hurja määrä. Kalliimpaa puolta edustaa esimerkiksi Luis Morais ja halvemmalla pääsee Miansain, Dr. Wieserin ja The Archivesin tuotteilla. Yksilöllisin mies etsii omat korunsa toki kadulta ja maailmalta!

2. Napit kahdessa rivissä

En seuraa pukumuotia järin aktiivisesti ja siksi luulin pitkään, että kaksiriviset takit ovat huuhtoutuneet katukuvasta jo edellisten trendien mukana. Olin hyvin väärässä; sen osoittaa Mr. Porterin videon lisäksi esimerkiksi One Dapper Street -blogin Marcel, joka on sportannut vaatekappaletta melkein joka toisessa postauksessaan, eikä viesti ole mennyt silti perille.

Kaksirivistä takkia voi kokeilla pienin sijoituksin esimerkiksi selamalla Asoksen alelaarit läpi.

3. Kuosit graafisina

Printit, kuosit ja grafiikat ovat vallanneet miesten vaatteet naisten leninkien vanavedessä. Epilepsiaa aiheuttavien kukkaprinttien ja saatananpalvojien ristien sijaan kuosit voivat jäljitellä myös orgaanisempia muotoja. Ruudut, ympyrät sekä viivat ovat räikeämpiä kavereitaan pitkäikäisempiä ja niitä on myös mielekkäämpää yhdistellä keskenään.

Esimerkiksi tanskalaisen Sandin kesämallistossaan käyttämät kuviot tottelevat Mr. Porterin videon linjaa ja näyttävät tainnuttavilta niin miljöössä kuin miljöössä.

Hiukan rennompia katutyylejä voit ihailla muutama vuosi sitten kirjoittamastani jutusta

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s