Katastrophe.

Saksalainen Oskar Schlemmer pakkasi siveltimensä ja siirtyi Bauhaus-koulun opettajaksi 1920-luvun alussa. Opinahjon suojeluksissa syntyi taiteilijan ja koreografin kuuluisin työ, Triadisches Ballet. Värikäs performanssi yhdistää baletin sekä pantomiimitaiteen ja esittää ihmiskehon uudenlaisena taiteen välineenä. Geometria muovaa teokselle läpitunkevat ääriviivat, jotka näkyvät myös tanskalaisen Soullandin kesämallistossa.

Silas Adlerin ja Jacob Kampp Berlinerin vaatemerkki on ollut hurjassa nosteessa viime aikoina: Soullandia ovat pukeneet yllensä Jay-Z:n, David Beckhamin ja Ed Drosten kaltaiset mielipidevaikuttajat. Viimeisin merkkipaalu lyötiin maahan tovi sitten, kun Ison-Britannian GQ kutsui brändiä kuumimmaksi asiaksi, mitä Tanskasta on tullut sitten The Killing -televisiosarjan.

Tämänhetkinen kuhina ei ole kuitenkaan vain ajan ja paikan summa, sillä merkin mallistot ovat kohonneet kausi kaudelta edeltäjiänsä paremmiksi. Tulevan kesän Katastrophe-kokoelma on jälleen valtava askel eteenpäin. Vaatteet puhuvat Soullandin taattua muotokieltä, mutta niiden ympärille luotu maailma on vailla vertaansa. 

Mallistoon pääsee parhaiten käsiksi yllä olevasta esittelyvideosta. Lostin viidakoita muistuttavassa maisemassa on kaikki vähän vinossa ja mallit ravaavat catwalkia maanisin askelin. Videolle on taltioitunut Soullandin versio Schlemmerin baletista. Nicolas Malinowskyn säveltämä taustamusiikki luo muotiteokselle oman, kummallisen tunnelmansa, joka nivoo tarinan vaatemerkin skeittiperinteisiin.

Malliston lookbook-kuvissa poseeraava Victor Nylander loi minulle lopulta tarpeen uusille raitavaatteille.  En tiedä, miten käy, mutta vaateparret näyttävät ainakin tämän hetken kiireisimpiin miesmalleihin lukeutuvan tanskalaisen päällä helvetin hyviltä.

Soullandin taannoisesta Babar-mallistosta voit lukea lisää täältä.

soulland-ss14-katastrophe-04
soulland-2014-spring-summer-katastrophe-preview-4-865x576

Kuvat täältä ja täältä

One thought on “ Soulland S/S 2014 ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s