Κεφαλονιά

kefalonia1

Rusketus on alkanut karista iholta valkoisena lumisateena ja mieli on hetkittäin yhtä synkkä kuin lomaa edeltävinä viikkoina. Taitaakin olla oikea aika kieriskellä suolassa ja kertoa vihdoinkin siitä Kreikan reissusta.

Lentokone starttasi pari viikkoa sitten ilman suurempia ennakkoluuloja ja -odotuksia kohti Joonianmeren tyrskyjen armoilla kelluvaa Kefalonian saarta. Tahdoin lomaltani vain ja ainoastaan aurinkotuolissa makoilua, hyviä kirjoja ja vielä parempaa ruokaa.

Ja näitä kolmea riittikin yllin kyllin. Iho kärventyi nimittäin ihan täysin, sain lisättyä jopa kaksi kirjaa tämän vuoden lukulistaan ja ruoka oli niin hyvää, ettei siitä ole pahemmin kuvia.

Matkakohde osoittautui lopulta älyttömän hyväksi valinnaksi. Lassi sijaitsi viiden minuutin taksimatkan päässä pääkaupungista Argostolista aivan rantaviivan läheisyydessä. Kylä on toki hotellikompleksien kansoittama, mutta tällä kertaa turistit olivat lähinnä itse kreikkalaisia, italialaisia ja villinä korttina norjalaisia.

kefalonia2

Hotellissamme asui lisäksemme kaksi suomalaista, joita ei näkynyt ensimmäisen päivän jälkeen kertaakaan. Paikallinen taksikuski kertoikin, että suomalaisia vieraili saarella muutama vuosikymmen takaperin, mutta tänä päivänä pohjolan väkeä liikkuu ainakin pääkaupungin liepeillä yllättävän vähän.

Eikä haitannut ainakaan minua yhtään, kun parvekkeelta aukeni seuraavanlainen maisema ja aurinko lämmitti kehoa tulevan syksyn edestä.

kefalonia3

Argostoli olikin aivan oma kokemuksensa, sillä kalpeahkolla suomalaishipiällä joukosta erottui varsin räikeästi. Koko kaupunki vilisi paikallisten penskoista ja jokaisella askeleella piti varoa nuoria bmx-lupauksia minifillareidensa kanssa. Tyypillisestä turistina turistien joukossa -fiiliksestä ei tarvinnut kärsiä.

Reissu ei kukkaron onneksi tarjonnut värisyttäviä ostoselämyksiä. Pääkaupungin ostoskadulta löytyi Ralph Laurenia, Gant Ruggeria ja jopa Comme des Garçonsia myyviä liikkeitä, mutta palvelu oli usein aivan perseestä ja hinnat jopa kovempia kuin Suomessa. Ja kun aitoudesta ei voinut olla aivan satavarma, oli parempi säästää eurot kotimaahan.

kefalonia4

Kreikkaan ja turistirysiin toivonsa menettäneille: kokeilkaa Kefaloniaa. Ette tule pettymään.

Kuvaspämmiä tulossa vielä lisää.

Kuvat © Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s