Uuteen tilaan astuessani kiinnitän usein heti ensimmäisenä huomiota valaistukseen. Valoa tuottavat esineet ovat nimittäin tärkein sisustusobsessioni, jonka takia ensimmäinen oma huushollini tulee luultavasti näyttämään kirkasvalohoitohuoneelta.

Ylioppilaslahjaksi saamani Harri Koskisen Blockin pariksi olen ajatellut seuraavia valaisimia, jotka eivät välttämättä sovi ihan yhteen, mutta ovat silti vain niin uskomattoman hienoja.

valaisin1

Form Us With Love -suunnittelijaryhmän luoma Work-lamppu on tämän hetken suurin ihailun kohde. Teollisuushenkisen lampun voi laittaa roikkumaan katosta, asettaa lepäämään jollekin tasolle ja oikeastaan sitä voi liikutella ihan miten haluaa.

Ja kaiken lisäksi valaisimen pitäisi kestää kovakouraistakin käsittelyä. Eli tämä on kuin tehty minulle, jolta saattaa tipahtaa tavarat ihan ilman mitään fiksua selitystä.

valaisin2

Octossa viehättävät todennäköisesti sulava muoto ja täydellinen koivun väri. Seppo Kohon suunnittelema kattolamppu on näennäisestä kolhoudestaan huolimatta vallan siro, sillä psykedeelinen puulastujen asettelu näyttää avoimelta ja maailman tappiin saakka jatkuvalta.

Hintaa on vain aivan liian paljon.

valaisin3

Matthias Ståhbolmin E27-valaisin on seuraava todennäköisin sijoituskohde, sillä se sopisi jo nykyiseen residenssiin varsin hyvin. Lampun leikkisä ja äärimmäisen pelkistetty ulkonäkö herättävät hilpeyttä ja toivottavasti naapurikateutta.

Omassa asunnossani sijoittaisin sen ehdottomasti valaisemaan eteistä.

Kuvat Finnish Design Shopista: 12 ja 3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s