Kuten jo aikaisemmin kerroin, tatuointikirjat ovat yksi suurimmista intohimon kohteistani. Akateemisen kirjakaupan ihotaidenurkkausta voisi kutsua miltei toiseksi kodikseni, josta haen aina silloin tällöin uutta täytettä kirjahyllyn rakoihin.

Viimeisin tatuointikirjaostos on Jo Waterhousen kokoama Art By Tattooists: Beyond Flash. Kyseinen opus kuitenkin eroaa hiukan muista alan teoksista. Se keskittyy nimittäin pelkkien flash-arkkien sijaan esittelemään tatuoijien tekemää taidetta valtavan hienojen kuvien kera.

Waterhousen lähestymistapa on mielestäni nerokas ja kaiken kaikkiaan virkistävä. Moni tatuointitaiteilija on nimittäin ihan oikea taiteilija, jonka kädenjälki on siirrettävissä iholta kankaalle tai paperille. Television tatuointiohjelmat eivät vain valitettavasti tahdo näyttää tätä puolta.

Ohessa muutama kuva opuksen sisällöstä. Kirjasta kiinnostuneille tiedoksi, että sitä löytyy nettikaupoista Amazonista lähtien, joten pistäkää tilausta menemään.

Photos: Tomi Mustikka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s